Bulevardi 14:stä tulee taas asuintalo

Uusrenessanssityyliä edustava Bulevardi 14 on arkkitehti Waldemar Aspelinin (1853–1923) käsialaa. Taideteollisessa korkeakoulussa piirustusta opettanut, mainospiirtäjänäkin kunnostautunut arkkitehti tunnetaan useiden Helsingin kantakaupungin katukuvassa näkyvien arvorakennusten suunnittelijana. Aspelin oli käytännönläheinen tyylitaituri, jonka suunnittelua ohjasi rakennuttajan pienimpienkin toiveiden täyttäminen ja mahdollisimman toimivien talojen luominen. Hänet tunnetaan myös muutamista Hangon huviloista.

Nyt Bulevardi 14 on taas taitavissa käsissä: Aspelinin jalanjäljissä jatkaa historiallisten rakennusten saneeraussuunnitteluun erikoistunut Arkkitehtitoimisto Neva Oy. Pieteetillä laaditun, aikakauden historiallisiin yksityiskohtiin paneutuvan rakennushistoriaselvityksen pohjalta Bulevardi 14:n toimi- ja liiketilat palautetaan asunnoiksi. Muutostyöt toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa talon historiaa, henkeä ja aikakauden erityispiirteitä vaalien. 125-vuotispäivänsä kunniaksi Bulevardi 14:stä tulee taas asuintalo.

Tasokasta ja persoonallista asumista keskellä kaikkea.

Talo palautetaan alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa asunnoiksi.

Bulevardi 14 on talo täynnä tarinoita. 125-vuotismerkkipäivänsä kunniaksi tämä arvokiinteistö palautuu jälleen asunnoiksi. Korkeat huoneet, upeat materiaalit, varustelutaso ja huolella mietityt ratkaisut täyttävät vaativimmankin ostajan toiveet. Talo uudistetaan menneen ajan henkeä kunnioittaen. Tunnelmaa ylläpitävät myös kivijalkaliiketilat, joissa toimivat laatutietoiset kotimaiset yrittäjät ovat tärkeä osa Bulevardi 14:n urbaania saagaa.

Elä tätä päivää upean historiallisessa urbaanissa miljöössä.

Miltä tuntuisi asua Helsingin kauneimman puistokadun varrella, Vanhan kirkkopuiston parhaassa kulmatalossa, josta avautuvat puistomaiset ja pariisilaishenkiset kaupunkinäkymät? Bulevardi 14 on talo, jonka ympärillä sykkivät putiikeistaan, ravintoloistaan ja gallerioistaan tunnetut design-korttelit, suosittu puisto, hulppea St. George -hotelli leipomoineen ja ravintoloineen sekä kaupunkilaisten rakastama Ekbergin klassikkokahvila. Myös Hietsun tori kauppahalleineen, meri ja keskustan palvelut ovat lähes kulman takana.

Helposti perille? Tule jalan, autolla tai ratikalla.

Bulevardi 14 sijaitsee niin keskellä kaupunkia, että kaikkialle kävelee hetkessä. Raitiovaunupysäkki on vieressä, ja omalla autolla pääset vaivatta perille niin lännestä, idästä kuin pohjoisestakin. Autopaikka löytyy valvotusta pysäköintihallista Uudenmaankadun ja Annankadun kulmassa.

Persoonallisesti sisustettuja laatuasuntoja

Bulevardi 14:ään rakennetaan noin 40 korkealaatuista asuntoa, joiden tunnelma ja interiööri täyttävät vaativimmankin ostajan toiveet. Asunnon ostajana voit valita kolmesta upeasta, pieteetillä laaditusta sisustuskonseptista mieleisesi. Suurempiin asuntoihin tarjoamme yksilöllistä suunnittelupalvelua. Kokeneet sisustusarkkitehtimme tuntevat Bulevardi 14:n läpikotaisin.

Franz design

Asuntojen sisustussuunnittelusta vastaa helsinkiläinen sisustusarkkitehtitoimisto Franz design. Franzin ammattilaiset ovat luoneet Bulevardi 14:n huoneistoihin upean toiminnalliset, aikaa kestävät sisustuskonseptit, joista syntyy ainutlaatuinen arvokodin tunnelma. Franzilaisten osaaminen kattaa koko sisustusarkkitehtuurin kentän ja heidän visuaalinen näkemyksensä yllättää Bulevardi 14:n ostajan positiivisesti.

Nykyaikaista tekniikkaa, laatumateriaaleja

Bulevardi 14:n toimitilat muutetaan asunnoiksi nykyaikaista rakennusteknistä osaamista hyödyntäen ja talon alkuperäisiä rakenteita kunnioittaen. Jokaiseen asuntoon tulee vesikiertoinen lattialämmitys sekä kaukojäähdytyksellä toteutettava vesikiertoinen lattiaviilennys. Asuntojen varustelutaso on muutenkin korkeatasoinen ja materiaalit laadukkaita ja kestäviä.

_KLF7534

Bulevardi 14 – arkkitehdin näkemys

1800-luvun lopun asemakaavalla suojellun Bulevardi 14:n saneeraussuunnittelu on korjausrakentamiseen ja rakennushistoriaan perehtyneen arkkitehdin unelmakohde – ja suuri ammatillinen haaste. Rakennuksen asuinkäyttöön muuttamisesta vastaa monipuolisesta osaamisestaan tunnettu, vuonna 1971 perustettu Neva Arkkitehdit. Asuinhuoneistojen suunnittelussa on huomioitu aikakaudelle tyypilliset tilakokonaisuudet ja alkuperäinen huonejako sekä rakennustaiteellisesti merkittävät yksityiskohdat.

Bulevardi 14 on rakennettu 1800-luvun lopulla, jolloin Helsinki muuttui pieneksi eurooppalaiseksi suurkaupungiksi. Kun varakas teollisuusporvaristo ja korkeat virkamiehet halusivat asua yhtä mukavasti ja edustavasti kuin keskieurooppalaiset virkaveljensä, heille rakennettiin loisteliaita asuntoja etenkin Pohjois-Esplanadille ja Bulevardille. Bulevardi 14 on aikakauden komeimpia ja korkeatasoisimpia rakennuksia.

Tänä päivänä asumisen megatrendit suosivat ylellistä keskusta-asumista. Kaupunkielämä kahviloineen, palveluineen ja ravintoloineen houkuttaa. Pientaloista hakeudutaan takaisin urbaaniin sykkeeseen, puistojen ja rantojen varteen, uusiin ja ennen kaikkea vanhoihin arvokiinteistöihin. Bulevardi ja Vanhankirkon puisto on juuri tällainen ympäristö. Ja pian Bulevardi 14 täyttää kaikki nykyaikaisen asumisen toiveet.